Kirurgija i liječenje

kirurgijaOralna kirurgija

specijalistička je djelatnost dentalne medicine, a najčešći kirurški zahvati su vađenje umnjaka, komplicirana vađenja očnjaka ili umnjaka, resekcije korijena zuba te vađenje zaostalih i slomljenih korijena zuba.

Oralna kirurgija obuhvaća i rekonstrukciju estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine. Svi zahvati oralne kirurgije rade se u lokalnoj anesteziji i u potpunosti su bezbolni!

 

Liječenje zuba

Liječenje zuba odnosno endodontski zahvati među najpreciznijim i najsloženijim su postupcima u stomatologiji. Zubni kanali vrlo su malih dimenzija i često zavinuti, a nepotpuno uklanjanje bakterija iz njih ima posljedice na budućnost i očuvanje zuba. Zbog toga se koriste posebni materijali i instrumenti pomoću kojih je moguće u potpunosti ukloniti inficirano tkivo. Korištenjem naprednih tehnoloških postupaka postiže se trajno zalječenje i visoka uspješnost liječenja.

 

Parodontitis

Zaustavljanje propadanja zubne kosti i gubitka zuba jedan je od najvažnijih zadataka stomatologa. Parodontitis se može otkriti puno prije njegovog nastanka. Zanemarivanje početnik stadija parodontnih bolesti vrlo je često i rezultira preranim gubitkom većeg broja zuba. Moderan pristup uključuje redovito praćenje s postupcima uklanjanja izvora infekcije i regenerativnim postupcima kojima se obnavlja izgubljena kost.